lauantai 11. tammikuuta 2014

vk vaatteita ja aatteita :) (ja muutama harjottelukuva uudella kameralla)

Lisään loppuun muutaman kuvan mitä oon uudella kameralla räpsiny, vaatekuvat on vanhalla otettuja.

Musta tuntuu että varsinkin netissä törmään usein lastenvaatteista puhuttaessa kahteen ääripäähän; niihin jotka ostelee melkein pelkästään merkkivaatteita eikä vois kuvitellakkaan ostavansa mitään halpis h&m rytkyä sillä mikä järki ostaa 5 huonot housut kun sillä hinnalla saa yhet hyvät. Toinen ääripää sitten joka sanoo että ei ikinä maksais lapsen bodystä/paidasta/housuista 30e.

Monelle lastenvaatteet on jonkinnäkönen harrastus (itellenikin juu, mutta ei mitenkään käsistä lähtenyt sellanen.) ja varsinkin jonkun yhen tietyn merkin hamstraaminen. Muut merkit on tietysti aivan paskoja, vaikka kokemusta niistä ei oikeestaan oliskaan.

Mä en ite kuulu kumpaankaan  ääripäähän. Välillä ostan kalliimpia merkkivaatteita ja sitten taas ostan ihan perus h&m, lindex, name it yms. vaatteita. J:lle viittii jo enemmän panostaa ja maksaakkin vaatteista, kun sama  koko menee pitkän aikaa. Toisaalta enpä muista että onko yksikään halpis merkkikään rikki kulunut.
Jotkut halpis ketjujen vaatteet on kyllä ikävästi menettäny jo ekassa pesussa väriä, kutistunu ja nukkaantunu.
Pimulle ostelin raskaana ollessa hirveesti mm. Po.pin vaatteita (en uutena kaikkia), sittenhän tämä neiti olikin sitä tyyppiä joka pulautteli hirveesti. Varsinkin kun kiinteet astu kuvaan, kyllä harmitti kun kalliit vaatteet oli porkkanapuklussa. Niimpä haikeudella myin kesällä iiiison kasan po.pin vaatteita pois, enkä oo sen jälkeen viä raaskinu ostaa yhtään pientä kallista vaatetta. Nyt kaapissa on ainakin me&i merkiltä odottamassa 74/80 senttisiä, jollonka toivon että pulauttelukin olis loppunu.

Ulkovaatteet sitten taas onkin sellanen asia mistä en tingi. En en en. No tämäkin on sitten asia mitä en oo aina pitäny niin tärkeenä. J:lle ollaan ostettu ensimmäinen kalliimpi talvihaalari sen toisena talvena. Sitä edellis kevääks en vielä kokenut järkee ostaa, kun se olis  sitten menny tosiaan vaan sen kevään.
Mulle tärkeetä ulkovaatteissa on lämpösyys, VEDENPITÄVYYS, kulutuksen kesto ja toki ulkonäkökin. Tietty sekin viä että se istuu hyvin lapsen päälle.

Musta on kurjaa leikkipuistoissa kun on lasten mielestä ne kaikista kivoimamt ulkoilukelit, kuraa ja vesilätäköitä maassa missä olis niin kiva lutrata, kun sitten kuulee vähän väljä "esko-pekka älä mene sinne lätäkköön kun vaatteet kastuu". Sitten saa muilta vanhemmilta murhaavia katseita kun oma lapsi saakin leikkiä siinä vesilätäkössä. Sitä varten mä niistä vaatteista oon maksanu.


J:lle on välikausi haalarina Molon haalari, yleisesti ottaen oon sitä mieltä että en pue lapsiani ikinä samanlaisiin vaatteisiin, mutta toi sama ihanuus haalari oli pakko ostaa kevääks Pimullekkin.


Pimulle on myös Kappahlin kaxs merkkinen  takki, se oli niin  ihanan värinen että oli pakko ostaa. Housut pitää vielä hankkia mutta hyvin kerkee kevääseen mennessä :) tonkin vedenpitävyys 10 000, toivottavasti on sitten hyvä :)

Tykkäättekö te ostella merkkivaatteita, onko lastenvaatteet jollekkin harrastus? :)

Jaa niin ja loppuun viä kuvat muksuista uudella kameralla. Kumoten taas periaatettani ettei naamakuvia.....



Isoveikka ei tällä hetkellä tykkää yhtää olla kuvattavana joten siitä ei montaa onnistunutta kuvaa oo tullukaan...

4 kommenttia:

  1. Minä en usko, että halvemmat vaatteet (esim. hm) olisi sen huonompi tai vähemmän kestävä kuin vaikkapa marimekko tai jokin kalliimpi merkkivaate. Minulle se halpuus tai jokin iso brändi on syy jo itsessään välttää vaatteen ostamista/ liikkeen käyttämistä, jos tiedän heidän esim. teettävän vaatteet lapsityövoimalla tai myrkyllisissä olosuhteissa. :) Siksi siis vältän esim. HM:ää.

    No ja kun rahaa ei muutenkaan ole, niin en sitten pysty ostaa niitä ekologisia/ eettisiä merkkivaatteitakaan. Ja lapsi tosiaan tarvitsee enemmän kuin yhdet tai kahdet housut, joten jos sillä 30 eurolla saa 10 housut kirpparilta, ostan ne. Tosin meillä lapsilla kyllä lähinnä pikkuserkkujen vanhoja vaatteita sekä sukulaisilta synttäri/ joululahjaksi saatuja uusia. Pyrin toki tekemään itse: on halvempia ja eettisempiä. Aikaa vain ei ole - eikä tähän asti omaa ompelukonettakaan. no nyt on. Äidilläni ilmeisesti loppui kärsivällisyys kun ompelukone oli aina täällä, niinpä sain oman :D (käytetyn toki). Nyt en vain saa tätä toimimaan. Leikkasin esikoiselle eilen punaisesta velourista palaset, tarkoitus tehdä angry birds lappuhaalarit, mutta mutta... tämä ompelukone. Jos laitan alulankarullan paikalle, koko kone jumittaa.... Seuraavaksi täytynee soittaa äidille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että kun osaiskintehä ite vaatteita. tosin eipä mulla ompelukonettakaan oo että voisin tehä, mutta välillä oon kangaskaupassa kattellu ihania kankaita ja miettiny kun osais tehä niistä ite lapsille mieleisiä vaatteita :)

      Jep, mä en oo ikinä oikein ymmärtäny sitä perustelua että mieluummin ostaa yhet hyvät housut kun 5kpl huonoja, vaikka usein sen oonkin kuullu. Varsinkin pikkuvauva-aikana kun lapsi ei edes rymyä missään, en usko että halvempienkaan merkkien vaatteet kerkee kuluun puhki.

      Poista
  2. En ite ostele merkkivaatteita, mulla vaikuttaa vaatteiden ostoon kauheesti se mistä Jasper tykkää :D Tällä hetkellä on suosiossa kaikki Autot-paidat ja Angry Birds-vaatteet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kans J:llä suosiossa kaaaaikki mikä liittyy Autot-elokuvan hahmoihin sekä nyt sen Lentsikat elokuvan hahmoihin. Niistä vaatteista se tykkää erityisesti :)

      Poista