lauantai 17. tammikuuta 2015

Miten menee päiväkodissa.

Lapsosethan alotti päiväkodissa 5.1.
Sitä ennen käytiin tutustumassa ennen joulua ja joulun jälkeen yhtenä päivänä. J:n puolesta en niinkään jännittäny, se jo odottikin hieman innoissaan päiväkodin alkua. Heti tutustumassa sillä meni loistavasti ja halus jäädä yksinään isojen puolelle ja mä menin Pimun kanssa pienten puolelle.
Hyvin meni Pimullakin tutustuminen, pientä ujostelua alkuun mutta ei kuitenkaan roikkunut mun jaloissa koko aikaa.

Ensimmäinen päiväkotipäivä oli 8-12, isi oli vielä sen päivän vapaalla joten saatiin hieman lyhyempi päivä. No tiistaihan olikin sitten Loppiainen ja vapaa. Ke, to ja pe saatii myös lyhemmiksi päiviksi kun mun isä pääsi hakeen lapsia aiemmin, eli taas klo 12.

J jäi päiväkotiin sillonkin tosi reippaasti, Pimu tietysti vähän itkeskellen. Ulkona oli itkettäny, isojen ja pienten puolen ulkona erottaa aita, mikä oli sitten ollu J:lle vähän kurja kattella itkevää pikkusiskoo. J olikin sitten päästetty pienten puolelle hetkeks.

Jo toisena päivänä saatiin terveisiä, että päivä oli menny todella hyvin siihen nähden että oli vasta toinen päivä. Kolmantena päivänä Pimu alko vähän nyyhkyttään, mutta kurottu ite hoitajan syliin ja jatko nyyhkytystä siinä. Hoitajat vaikuttaa tosi mukavilta ja Pimu on selvästi ottanut yhden niistä "omakseen" ja aamujätöt on helppoja sillon kun tämä hoitaja on siellä, sillon Pimu ei jää itkeen mun perään vaan tyytyy halailemaan hoitajaa.

Alotuksesta on ollu nukahtamisen kannalta hyötyä, illalla Pimu ei enää pölöttele sängyssään vaan sippaa samantien. Päiväunet on päiväkodissa jääny hieman lyhyemmiks kun kotona, eikä ruokakaan oo oikein maistunu mutta eiköhän nekin pikku hiljaa.

Kaikenkaikkiaan nyt voin sanoo että stressasin kyllä liikaa ja osittain turhaa, niin hienosti on alku sujunut. Toivottavasti jatkuukin samaan malliin.
Lapsille on 15pv/kk sopimus, sekin varmaan vähän helpottaa alotusta sekä tietysti vaan puolipäiväset hoitopäivät sillon tällön :)



15 kommenttia:

  1. Ihanaa kun hoito on lähtenyt sujumaan noin kivasti. On mahtavaa, että teidän lapsilla on mahdollisuus vapaapäiviin

    VastaaPoista
  2. Kiva että teillä on lähtenyt menemään hyvin! :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvältä kaikkinensa :) toivottavasti myös jatkuu hyvin ja pysyisitte terveenä

    VastaaPoista
  4. Ihana juttu että hoito on lähtenyt sujumaan hyvin. :)

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva juttu, että hyvin sujuu hoidossa! On hyvä mieli kun ei tarvitse murehtia miten päivät menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, kyllä olis itellä paljon kurjempi olo jos joka aamu joutuis jättään itkevät lapset.

      Poista
  6. Lovely beanie!

    Must be really cold there... today in Athens was sunny 17oC :)

    VastaaPoista
  7. Kiva blogi täällä, mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista