torstai 23. heinäkuuta 2015

Kun mikään muu ei auta.

Voisitko kuvitella huudattavasti lasta yöllä?
No enpä olis voinu kuvitella ennen minäkään, kunnes mitta tuli ihan täyteen. Jotain oli pakko tehdä ja kaikki muut keinot kokeilleena, ei muita jäänyt jäljelle.

Huudatusta ei suositella kenellekkään, mutta neuvolassa on sanottu myös että temperamenttisille lapsille, valitettavasti se on joskus ainoo tehoova keino.

Niinkun oon aiemmin kirjottanu, vesirokko ja unitutin jättö sai yöt hulinaks. Huutoo, raivoomista, kiukkuamista. Veden pyytely jäi myöskin päälle, josta sitten vihdoin ja viimen päästiin yhdessä yössä eroon sillä, että annoin lapsen huutaa. Kävin kyllä tasasin väliajoin laskemassa Pimun makuuasentoon ja sanoin että äitikin menee nukkuun. Ei varmaan yllätä, että huuto ylty. Puol kahen aikaan hiljeni kokonaan ja sen jälkeen nukkukin kaks yötä kokonaan, eikä vettä oo enää pyydelly.

Jonkin verran on varmasti ikän liittyvää tämä yöheräily ja uhmaikä tietysti pahentaa kiukkua yöllä, mikäli joku asia ei ole juuri niinkun ite haluaa. Tai sitten vai huudella peittoo päälle ja kun sen saa niin se potkitaankin pois ja huudetaan ei peittoo ;) ei oo helppo olla uhmaikänen ja tietää mitä haluaa ;))

No jokatapauksessa, nyt ehkä alkaa jo itelläkin pikku hiljaa univelat helpottaa.

8 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että yöt alkavat helpottaa!

    Eihän sitä kukaan halua lastaan huudattaa, mutta ei se ole kenenkään etu, jos ipana juoksuttaa äitiä öisin eikä kukaan rauhoitu nukkumaan. Pelisäännöt pitää tehdä selväksi, hellän jämäkästi, vaikka vähän aikaa vähän itkettäisikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se. Toivottavasti ei lähe takapakkia tuleen kohta, olisin niin ilonen kun sais iteltä nukutta univelat pois :)

      Poista
  2. Uni on kyllä sellainen asia minkä puutteen huomaa heti. Onneksi yöt on helpottanut teillä.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin Outi! :)

      Valitettavasti kyllä joo, unenpuutteen alkaa huomaan heti. :/

      Poista
  3. Mahtava juttu että yöt alkaa helpottamaan, kyllä ne kokonaiset ja katkottomat yöt on vaan ihan luksusta. :)
    Meillä Aino huutelee kovasti unissaan ja nukahtaminen on edelleen yhtä sirkusta, mutta uskon (tai ainakin toivon) että ajan kanssa tuo nukkumaan meno helpottaa. Kun sitten nukahtaa niin onneksi nukkuu heräämättä aamuun asti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! :)

      Meillä on niinpäin että Pimu kyllä simahtaa sänkyynsä melkein heti, sen puoleen ei oo ongelmaa (ainakaan nyt tällä hetkellä ;D) mutta mieluummin ottaisin noin päin että vähän sähellystä ennen nukahtamista, kunhan nukkuis yleensä yöt kokonaan :D No ehkä sekin aika meillä viä koittaa, että yleensä yöt nukutaan kokonaan ja harvinaisempaa on herätykset.

      Poista
  4. varmaan se on tuo kaunis uhma, mikä saa nuo lapset vastustelemaan unta :/ Antonin kans ollaa taistelu nukkumaan menosta. Nukkuu hyvi mut se nukahtaminen on ollu vaikeet. Tänää on ollu jo parempi päivä :) pidetää pintamme ja toivottavasti saadaa viel nukkua :D lapsestaki huomaa selvän eron, onko nukkunu hyvi vai koiranunta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu meillä just niinpäin sitten että nukahtamisen kanssa ei ongelmaa, vaan sitten sen yöunen :/ No mutta eiköhän sekin tästä taas, pääsääntösesti kun Pimu on ollu aina ennen hyvä nukkuja..

      Poista