torstai 20. helmikuuta 2014

Samaa sukua, eri maata = raskaudet.

Sisaruksista jo aiemmin kirjottelinkin ja ajattelin tätä vertailua jatkaa vielä samalla kaavalla raskauksien ja synnytysten osalta. Synnytyspostaus tulee kyllä joskus myöhemmin...

J:n kohalla maha alku näkyyn vasta selvästi myöhemmin. Mun lähtöpainokin oli kyllä +8kg enempi kun taas Pimun raskauden alussa, joten sekin voi osaltaan vaikuttaa ettei raskausmasu heti pompsahda näkyville ja kai ekassa raskaudessa muutenkin se yleensä tulee vähän myöhemmin näkyviin.

J:n raskaus, rv 19 ja maha alkaa erottuun.

Pimun aikana on tällänen kuva otettu, vas.puolella rv 6 ja oik. rv 15+4. Maha erottuu jo selkeesti.

PAHOINVOINTI
J:n raskausaikana pahoinvoinnit alko tosi alussa. Se oli koko päivästä kuvotusta ja oksentamista. Välillä oli parempia päiviä ja sitten taas alko uus ällötys. En syöny pitkään aikaan mitään kunnon ruokia vaan ainoostaan mikä meni alas ja pysy sisällä. Tölkkihedelmät jääkaappi kylminä oli hyviä.
Sairasloma teki mulle stressiä, terkkarissa kun ei oikein ymmärretty että se olis syy hakee saikkua. Sain PÄIVÄN kerrallaan, mikä on tietysti jo työnantajalle kurja kun ei tienny yhtään eteenpäin.
Jossain vaiheessa kävin yksityisellä ja sainkin suoraan 3 vko saikkua. Painoo tippu sillon pari kiloo, mutta ei sen enempää. Oksentelin johonkin n. rv 15 viikolle saakka mutta sen jälkeen helpotti.

Pimun aikana alko myös kuvotukset ja oksentamassa kävin aina välillä. Kuvotus oli jatkuvaa,  en tiedä vaikuttiko jatkuva pienillä väleillä syöminen siihen että oksentamista ei kuitenkaan samalla tavalla ollu. Tää syöminen näkykin sitten painossa, mitä kauhistelin kovasti alkuaikaan.

LIIKKEET
Liikkeitä aloin tunteen J:n kohalla joskus hieman ennen rv 20, mun oli aluks vaikee erottaa mikä oli liikkeitä ja mikä mahan kuplintaa.

Pimun kohalla liikkeet aloin tunteen hieman aikasemmin, olisko ollu rv 18 paikkeilla.
Molemmissa raskauksissa liikkeet on tuntunu mahan ulkopuolelle kädellä koittaessa aiemmin kun mitä oppaassa luki, mutta en enää kyllä muista koska tää aika on ollu.

MAHAN KOKO
Pimu oli ultrissa pienempi kokosempi kun J. Maha oli muutenkin koko raskauden selvästi pienempi, jonka takia käytiin muutamissa ylimääräsissä ultrissa. Maksettiin ite myös pari ylimäärästä, mami oli hieman vainoharhanen.
Tyhmänä kahlasin googlee läpi ettien mistä voi mikäkin mittojen lyhyys yms. johtua ja vainoharhasekshan siinä vaan tulee. J:n raskauden otin selvästi rennommin eikä ollu syytä miettiä koko ajan mitä jos kaikki ei ookkaan kunnossa.
 Kuulin Pimun aikana usein että maha on tosi siro, vaikka itestä se ei kovin pieneltä tuntunu jostain syystä kuitenkaan.
Koska J synty yli 4kilosena, stressasin myös ihan hirveesti sitä että Pimukin on iso kokonen. Ultrat kyllä väitti toista, mutta en vaan voinu uskoo niihin.

J rv 32+3

Pimu rv 30+2.

LIIKUNTA JA PAINON NOUSU
J:n aikana liikunta oli lähinnä autosta parkkipaikalle kävelyä, eli liikuntaa en voi kutsua harrastaneeni. Nivuskivut alko jossain vaiheessa ja kävely olikin välillä tuskaa. Kiloja tuli yhteensä 14.

Pimun aikana taas lenkkeilin tai poljin kuntopyörällä tunnin päivässä, välillä tein molempiakin. Jossain vaiheessa ootin jo kovasti että saisin oman vartaloni takas ja pääsisin karistaan kiloja,. Kiloja kerty kaikkiaan 10kg mihin olin hyvin tyytyväinen.
Nivuskivut vaivas taas, mutta huomasinkin että lenkkeily auttaa niihin.

VAIVAT
Närästystä ollu molempien kohalla, samoin kun ne ikävät nivuskivut. Vaappuva rasittava kävely löyty myös molemmissa raskauksissa. Selkä oli koetuksella ja raskaudet tuntuukin huonontaneen ryhtiä ihan hirveesti.

Hormonien takia oon ollu myös aika kamala välillä tuolle miehelle. Varsinkin Pimun loppuraskauden ajan tunsin olevani jo niin rikkipoikkivalmis synnyttään, että kyyneleet silmiin on saanu pienikin vastoinkäyminen, tai ei sen välttämättä edes tarvinu mikään vastoinkäyminen olla.



6 kommenttia:

  1. Näitä vertailuja on kiva lukea. :) Ihania masukuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, harmittaa vaan ihan hirveesti kun meiän kone tilttas ja sinne meni molempien masukuvat ja kaikki muutki silloset kuvat, onneks facebookissa oli muutama kuva niin sai sieltä pelastettua.

      Poista
  2. Kiva postaus! :)
    Jos meille vielä lisää lapsia tulee niin on kiva nähä, että mitä eroa raskauksissa on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin ihan varma että mulle tulis pimustakin kauheet pahoinvoinnit ja olis ihan samanlaiset raskaudet mutta ei onneks :)

      Poista
  3. Minä liikuin paljonkin raskauden aikana, mutta silti kiloja tuli melkein 20. :/ Ehkä sillä kamalalla jäätelön ahmimisella oli osuutta asiaan. Onneksi toisessa raskaudessa et joutunut niin paljon oksentamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaahan hormonit ja perimä myös siihen miten kiloja tulee, joillekkin tulee vaikka liikkuis ja söiskin vaan terveellisesti.

      Poista