torstai 11. joulukuuta 2014

Toinen viikko koulussa.

Nyt viedään tosiaan viimesiä, toisen koulu viikon kohdalla. Viime viikolla meillä oli perjantai etäpäivä, tällä viikolla maanantai. Ens viikolla mulla on koulua vaan ti ja ke, joten rankkaa ei vielä oo ollut. Ens jaksoo sitten odotellessa...

Etätehtävänä saatiin ammattietiikan tehtävä, mikä tuntuukin melkosen haastavalta. Pohtia piiloarvoja, ihmiskäsitystä ja arvoja. Mulla on rima korkeella, varsinkin ensimmäisen jakson aikana, mikä käsittelee lapsia ja nuoria. Koska sain työtodistukseeni päiväkodista kiitettävät arvosanat ja vielä sanalliset kehut, mulle tulee oleen tooooodella suuri pettymys, jos harjottelussa ja näyttöviikolla onkin jotain mätää mun arvioijan mielestä, enkä sais kolmosta.
Arvosteluasteikko kun on nykyään 1-3, se on mun mielestä ihan tyhmä. Tuntuu että 3 pitäis jo osata kaikki, vaikka oppimassahan me vasta ollaan. Kakkonen tuntuu huonolta, koska oon tottunu arvosteluasteikkoon 1-5, missä tietenkin kakkonen ei ollu enää hyvä numero.

Lapset on vielä ollu kotona ja päiväkoti niillä alkaa 5.1 Joulunpyhät inhottavasti sekottaa tutustumista, ens viikon lopussa käydään tutustuun mutta tiedä sitten mahtaako suurta hyötyä olla kun sitten ollaan taas joulunaika kotona ja sen jälkeen "kylmiltään" sitten hoitoon.
Pimu ei oo suuremmin reagoinu mun poissaoloon, toki on ehkä enemmän sylissä ja hakee välillä huomioo läpsimällä. J sen sijaan on ollu vähän itkusampi, varsinkin iltasin. Kaikki pienetkin asiat alkaa itkettään (esim. legot ei pysy niinkuin hän haluaa) ja välillä sitten puhuu kuinka on ikävä eikä haluis että mä lähen kouluun. Itelle tulee tosi kurja olo, mutta toisaalta J on jo kohta 5 vuotias ja pidän sitä jo hyvänä aika mennä päiväkotiin, vaikkakaan se ei tällä hetkellä itteeni lohduta.

Meillä on valittavan osaamisalaks vanhustyö tai sairaanhoito ja huolenpito. Mua olis eniten kiinnostanu lapset ja nuoret, mutta sitä vaihtoehtoo meillä ei tossa ole. Avoimin mielin menen harjotteluihin, ties vaikka tykästyisinkin vanhuspuoleen vielä enemmän (vaikka nyt on vaikee kuvitella niin). Koulutuksen kesto on meillä 1.12.14-21.9.2016. Mikäli saan hyväksiluettua edellisistä opinnoista valinnaisia, niin koulu loppuu vähän aiemmin.

Koulun jälkeen ei raaski tehä oikein mitään. Ei viitti lähtee mihinkään ilman lapsia (huomenna on kyllä ripsihuolto!) ja tuntuu ettei aikaa oo oikein mihinkään, vaikka koulu loppuukin jo klo 15. Netissäkään ei kerkee niin paljon pyöriin ja onkin outoo illalla tajuta että hei, mä en oo facebookkia selannu koko päivänä! :D Luonnollisesti täälläkin on tullu käytyä vähemmän, eikä joka päivä, mikä saa aikaan sen, että kun kirjautuu sisään ja on monia uusia tekstejä luettavana niin on jotenkin sekava olo. Ei tiiä mistä alottais, vaikka järjestyksessä aina luenkin kirjotukset. Hankala selittää. Mutta älkää siis ihmetelkö jos en kommentoi joka postausta, koitan kommentoida ainakin siihen minkä ootte viimesimpänä kirjottanu <3

6 kommenttia:

  1. Ymmärrän täysin tuon sekava olo tunteen. :D
    Itellä sama olo, jos ei katso blogeja vasta kuin illalla et: Apua, mistä mä aloitan! Näin paljon uusia tekstejä ja haluan lukea ne kaikki.
    Yleensä luen lyhyet ensin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on luku urakkaa riittämiin, kun ei pariin päivään ehdi käymään :)

      Poista
  2. Välillä on kiireisempiä jaksoja elämässä meillä kaikilla ja tää blogeilu ja kommentointi voi silloin pitää taukoa.

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä opintoihin ja uudenlaiseen arkeen!

    Kysy lupa ottaa siellä tutustumisessa vähän kuvia ryhmän tiloista ja vaikka hoitajistakin Pimua varten? Voisitte sitten kotona katsella niitä niin paikka ehkä pysyisi paremmin mielessä ja voisitte jutella siitä vähän konkreettisemmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se olis kyllä hyvä idea. Onneks piha on tuttu, kun ollaan siinä käyty ulkoilemassa välillä :)

      Poista