sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Uni hoi, älä jätä. Osa 2

Pää tuntuu pökkelöiseltä, vaikka silmiä ei oo edes kunnolla vielä avannu. Jollain tapaa etäsesti, se muistuttaa hieman olotilaa, kun on nauttinut alkoholia ja jos herää liian lyhyiden unien jälkeen - päässä tuntuu vähän heittävän.
Jollain tapaa se muistuttaa myös kipeenä oloo, päässä jyskyttää ja kun jalka eksyy peiton ulkopuolelle, tuntuu kylmältä.

Nyt ei oo kyse kuitenkaan krapulasta tai kuumeesta, vaan väsymyksestä. Miten paljon uni vaikuttaakin ihmisen mielialaan ja yleiseen päivän sujumiseen.

Jostain syystä meillä on nukuttu nyt melko huonosti, ainakin kaks viimesintä viikkoo. Välillä Pimu itkee sängyssään mutta rauhottuu itekseen, en oo joka yö siis noussut sängystä mutta herännyt näihin itkuihin.
Kaksi viime yötä sensijaan on ollu ihan hirveitä. Eilen nousi myös kuume, hampaita näyttää puskevan kolme samaan aikaan. Korviaan haroo, mutta toisaalta Pimu tekee niin muutenkin välillä. Korvakuumemittarilla ei oo antanu kunnolla mitata. Putkethan Pimulla on, eikä sen jälkeen oo ollu yhtään tulehdusta. Viime yönä kuitenkin mietin oliskohan nyt taas tulehdus tullu riesaks. Pahimmillaan 15 min. välein itkua, onneks loppu yö sentään meni pidemmillä unipätkillä.

Jännityksellä odotan miten tämä yö tulee meneen, jos vielä huonosti niin täytyy huomenna suunnistaa lääkäriin tarkistuttaan korvat.

Onneks J on nukkunu normaalisti, eikä oo pahat unet vaivannu. Usein tuntuu että nää huonon unen kaudet osuu molemmille samaan aikaan ja ite saa koko ajan pomppia sängystä ylös, tai siltä se ainakin yöllä tuntuu.

Kuorin päivällä perunoita, meiän hyvät kuorintaveitset oli astiksessa ja jouduin ottaan jäljellä olevan huonon. Itkupotkuraivarit teki mieli vetää siinä kuoriessa, että sen verran väsymys näkyy täällä jaksamisessa.

16 kommenttia:

  1. Mä nukun viikolla aina liian vähän ja oon ihan sekaisin jo torstaina. Lauantaina tasaan univelkoja ja sunnuntaina oon jo normaali ihminen...sitten taas alkaakin arki. Unen vähyys on kamalaa, koita jaksaa. Voimahaleja♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime yö meni jo onneks paremmin, eikä Pimu rääkässy kun kerran yön aikana ja sillonkin mä herätin miehen ja jatkoin ite unia :D Kiitos :) <3

      Poista
  2. Voi pientä. Poskihampaat varsinkin näyttää tulevan kipeesti läpi :/ meillä ollaan nukuttu hyvin yöt mutta viime yö oli poikkeus. A. heräsi puoli kolmelta ja alkoi vaan höpöttämään sängyssään! Annoin maitoakin taas pitkästä aikaa kun luulin että rauhottuis sillä... Hetken päästä vaipasta tuli mukava tuoksu.. Kiva! Jatkettiin unia vasta puol neljältä ja aamulla oli kuitenkin noustava aikaisin siivoomaan kun tuli vieraita päiväks. Ehkä tää yö menee paremmin ja saan univelat pois. En vieläkää tiiä miksi heräs viime yönä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yks poskihammas näkyy osittain läpi, että se varmaan kiusaa eniten :/

      Voi kurja kun teilläkin on yö menny huonommin :/ Juu, ei näistä aina tiiä mikä millonkin valvottaa! :D

      Poista
  3. Toivotaan että tää yö sujuu paremmin ja kyseessä ei oo tulehdusta. Meillä hampaiden tulo ja alkava flunssa on yleensä vaikuttanut jonkin verran uniin ja varsinkin alkuyöt on sillon levottomia.
    Jaksamisia sinne. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks meni paremmin viime yö :)

      Jännä kun meilläkin alkuyö menee yleensä huonommin, vaikka särkylääkkeen annan tarvittaessa tunnin ennen nukkumaanmenoo - että on varmasti alkanu vaikuttaan. Aamuyöllä kun ei lääkkeellä enää edes oo vaikutusta niin sillon nukutaan sikeemmin :D

      Kiitos <3

      Poista
  4. Väsyneenä ei kyllä jaksa keskittyä mihinkään ja tekee mieli koko ajan syödä jotain herkkua. Toivon sinne pikaisesti parempia ja eheitä öitä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei jaksakkaan :( Tuntuu raskaalta edes nousta sohvalta ylös jos on siihen päässy köllötteleen.

      Kiitos <3

      Poista
  5. Äääh - tuo univelkainen väsyolo on niin kamalaa, kaikki pienetkin vastoinkäymiset tuntuu kaatavan maailman. :P

    Toivottavasti syy Pimun yöheräilyihin löytyy (ja jos ne on hampaat, niin tulisivat nyt sitten äkkiä loppuun)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! miten kaikki pienet jututkin tuntuu sillon niin isoilta että vois itkuun purskahtaa kaikesta :D

      Poista
  6. Voi ei, toivottavasti pian alkaisi helpottamaan! Onhan se hyvä käydä korvat tarkistuttamassa, tosin meillä ainakin poika haroo aina korviaan kun hampaita tulee. Nyt on meilläkin pojalle tullut 3 poskihammasta, 1 tuloillaan, ja viime yönä ensimmäinen kulmahammas oli tullut ikenestä läpi. Että tuntuu nuo loput hampaat tulevan aika rivakkaalla tahdilla!

    Mutta tsemppiä! Muistan itsekin kuinka väsyneenä kaikki tavarat tippuu ja lopulta tulee itku kun mikään ei onnistu. Toivottavasti pian nukuttaisiin teilläkin paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se voi olla että haroo korviaan nyt vaan niitten hampaitten takia, eikä tulehduksen takia. Viime yö meni onneks jo paremmin, joten ei ainakaan tänään nyt sitten lääkäriin suunnata.

      Kiitos ! <3

      Poista
  7. Voih, jaksamista! Kuulostaa tuskallisen tutulta. Sen verran voin sua lohduttaa, että ohimeneväähän tuo on - jossain vaiheessa helpottaa kyllä, vaikka aina se tuo valvominen veronsa vie eikä kukaan nauti väsymyksestä!

    Mulla on itselläkin ongelmia noiden öisten heräilyjen kanssa. Jos siis heräilen öisin, en tahdo saada unta herättyäni, ja koko yö menee päin sanonko mitä. Onneksi Mies hoitaa tällä hetkellä suurimman osan yötouhuista, Kesäheinähän se meillä lähinnä öisin heräilee niin käy sitten katsomassa mikä hätänä, vaihtaa tarvittaessa vaippaa ja tarjoaa juotavaa. Mä en osaa edes sanoa miten iso asia tuo on varsinkin tällä hetkellä, kun omat voimat tuppaa kaiken yhteen kerääntyneen (raskaus, väsymys muuten vain, pitkällinen flunssa) ansiosta olemaan jossain ihan muualla.

    Toivottavasti lähtis sujumaan paremmin taas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo samaa vikaa täällä, unen päästä ei tahdo saada ite enää millään kiinni. Välillä illalla on ihan väsyny, mutta sillonkin vaan kieppuu ja pyörii sängyssä eikä tuu uni.

      Ihana kun sullakin on mies kuka auttaa öisin, niin usein kuulee niitä tarinoita kun mies ei suostu yöllisiin heräilyihin auttaan yhtään. kovasti tsemppiä sinnekkin univelan kanssa! <3

      Poista
  8. Tsemppiä öihin, täällä vähän sama tilanne! Tiedän tunteen *haukotus*. Jaksetaan! :)

    VastaaPoista