lauantai 26. lokakuuta 2013

Turvaistuin ja loppu viikkoa.

Voi että mikä stressin saa aikaan kun eksyy turvaistuin viidakkoon! On autoliiton testiä, myyjien mielipiteitä, istuinten arvostelua, asiantuntijoiden eri mielipiteitä yms. Siinä kai vaan pitää päättää puolensa, esim. palkki-istuimen kohalla ketä asiantuntijaa uskoo.
Liikkeitten myyjät on siinä vähän huonoja, kun osassa liikkeissä myydään vaan naama menosuuntaan istuimia jonka johdosta he tottakai hehkuttaa niitä ja muut on ihan huonoja.
Autoliiton testit sitten taas kuulemma tehään suurimman kuormituksen mukaan eli NAAMA MENOSUUNTAAN vaikka istuimen sais molemmin päin pistettyä. Täähän on sitten vähän huono kun ei kerro todellista turvallisuus tasoo jos istuinta ei oo testattu selkä menosuuntaan mikä yleinen suositus suomessa on.
Mä kuitenkin vierastan todella paljon ajatusta että ton pienen palleroisen iskisin vielä autoon naama menosuuntaan, niimpä palkki-istuimet jäi meillä mietinnästä kokonaan pois.

Niimpä tiensä meille löysi Britaxin Multi-tech II
Ensin asennetaan istuin selkä menosuuntaan ja myöhemmin käännettään naama menosuuntaan. Istuin on aika pystyasennossa, en oo vielä tutustunu onko siinä selkänojan kallistusta. Mutta E on vasta n.6 ½ kk joten kaukalossa hää matkaa kuitenkin niin kauan vielä kun mahtuu.
Istuin haettiin Babystylestä kun se oli siellä tarjouksessa, mun vanhempien pyynnöstä haettiin myös niille tarjouksessa ollu turvavyöistuin niitten autoon J:lle, vanhan ja kulahtaneen tilalle. Yhteisostokset oli reilu 300 ja bonusta niistä kerty reilu 9e, ENSIMMÄINEN lastentarvike liike missä on bonusta kertyny! Harmi vaan, että nopeella silmäyksellä en siellä Emmaljungan vaunuja nähny, tai no mitäpä se olis auttanu vaikka olisin nyt nähnykkin kun vaunut on jo hankittu mutta olis ihan muhkeet bonukset kertyny sillon kun vaunut ja kaukalo+telakka ostettiin jos muissakin liikkeissä ne jotain kerryttäis.

Tällä viikolla leivottiin J:n kanssa marjapiirakkaa. Punasia viinimarjoja en oikein muuhun käytä, mutta piirakassa niitä rakastan. Ihanan raikas ja kirpee piirakka, sekaan vielä kun laittaa vadelmia niin nam!

Alunperin tän viikonlopun piti olla koti viikonloppu. Nyt viime aikoina tuntuu että joka v.loppu on toisella meistä ollu kavereitten kanssa juhlia ja muuta, perheaika on siis jääny v.loppusin vähemmälle. Nooh, eilen kun oltiin istuin haettu, mies lähti sitten kaverinsa kanssa hakeen uutta autoo jostain ja tuli kotiin  kun oltiin jo muut nukkumassa. Huomenna se lähteekin sitten mun pikkuveljen mukaan hakeen autoo. on tässä onneks tää päivä, mutta tietty ulkonakin sataa vettä :((

Tänään koitan, tai en koita vaan siirrän muksujen rytmit tunnilla eteenpäin. Ennakoin yöllä tapahtuvaa kellojen siirtoo ettei meillä herättäis aamulla kukonlaulun aikaan.

Hauskaa viikonloppua:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti