perjantai 5. kesäkuuta 2015

Onni on ihanat hoitajat.

Elokuussa meidän lapset vaihtaa päiväkotia. Ne pääsee uuteen, elokuussa toimintansa alottavaan päiväkotiin. Odotan tiloilta paljon ja ennen kaikkea puhasta sisäilmaa, mikä ei tämän hetken paikassa ole taattua. Sen taia siirtohakemukset pistin menemään heti, kun lapset päiväkodissa alotti.

Miksi sitten tuntuu jotenkin niin kauheen pahalta, vaikka tuntuu kuitenkin ihan uskomattoman hyvältä että lapset sai paikat sieltä - hakijoita on varmasti ollut paljon. No, niiden arvokasta työtä tekevien ihmisten takia, jotka lapsiani siellä parhaansa mukaan hoitaa ja kasvattaa päivät. Tai ei, ei niiden takia. Vaan sen takia, että hoitajat meillä sitten vaihtuu.

Muahan jännitti ihan hirveesti varsinkin Pimun kohdalla hoidon alotus. Kaikki suju kuitenkin uskomattoman hyvin, mistä luulen että paljon vaikuttaa sekin minkälaisia hoitajia siellä on.
Kaikki ei vaan yksinkertasesti sovi sillä tavalla yhtä hyvin pienten ryhmään. Tarkotan sillä tavalla, että on kuin luotu siihen ryhmään. Isojen ja pienten ryhmässä on omat ja erilaiset haasteensa (en siis tarkoita, että isojen ryhmässä olisi jotenkin helpompaa). Pienten ryhmässä päivään kuuluu paljon perus hoitamista, syliä ja halimista. Pimu tykkää kovasti halailla ja on aikamoinen sylimaakari toisinaan. Suurin toiveeni taisi ollakkin se, että ryhmässä saa läheisyyttä. Se kuva, mikä mulle on jäänyt Pimun ryhmästä, on juurikin sellanen. Tietenkin perustan tunnelmani vain lyhyisiin, itse näkemiini hetkiin vienti- ja haku tilanteissa. Mutta kyllähän sen hyvin lapsestakin huomaa, onko siellä kaikki hyvin vaiko ei ole. Tai viihtyykö lapsi siellä, vai eikö viihdy.

En tiedä tuleeko lapsille yleensäkkin johonkin yhteen hoitajaan suurempi kiintymys, mutta Pimu on selvästi ottanu ihan omakseen yhden hoitajista, heti ensimmäisestä viikosta lähtien, Varsinkin sen hoitajan takia on niiiiiiiin haikee olo, että Pimu ei sen hoidossa enää saa olla.
Alussa kun hoitoon jääminen vähän itketti, niin tämän hoitajan ollessa aamussa, ei usein niin kovasti itkettänytkään, tai ainakin sen sylissä rauhotuttiin nopeesti.
Aamusin Pimu juoksee ilosena esitteleen vaatteitaan, tai jos hiuksissa on ponnari, pitäähän sekin hoitajille näyttää. Myös kuulemma aina käy halaamassa, kun hoitajia tulee töihin.

Ihan oikeasti, kaikkien kanssa ei vaan kemiat pelaa samallalailla. Mä oon ollut niin tyytyäinen hoitoon, mitä Pimu on siellä saanut,

Nyt murehdin jos hirveesti etukäteen (tyhmää....) että minkälaiset hoitajat tulee Pimun uuteen ryhmään. Mitä jos ei vaan jääkkään samanlaista fiilistä, kun mikä nyt on?!

Onko hyviä idoita, mitä ostaisi hoitajille muistoksi/kesän alotus muistamiseksi?

8 kommenttia:

  1. Kyllä lapset yleensä valitsee oman hoitajansa, ne on ne kemiat ♡
    Kuulin kivan lahjaidean, en siis itse ole saanut tällaista, 10€ lahjakortti Bodyshopiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi olis kyllä mukava, mutta hoitajia on molempien ryhmässä yhteensä 8, niin tulis vähän liian kalliiks :(

      Poista
  2. Menee asian ohi, mutta olethan muistanut lukea tämän http://minttu-mietteet.blogspot.fi/2015/05/toukokuun-vieraileva-tahti.html
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun linkkasit, mutta tää bloggerin lukulista ei aina oikein päivity..............

      Poista
  3. Toivotaan että uudessa paikassa lähtee sujumaan yhtä hyvin kuin nykyisessä. :)
    Kahvi/teepaketti ja leivotte vaikka lasten kanssa yhdessä muutamat keksit ja ne johonkin kivaan pussukkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan tosiaankin :))

      Toi olis kyll mukava idea, leipoo jotakin :)

      Poista
  4. Toivottavasti uudessakin paikassa menee hyvin ja sieltä ryhmästä löytyy myös turvallinen ja ihana aikuinen joka vetoaa Pimuun erityisellä tavalla. :)

    Itse arvostan eniten lapsen kanssa tehtyä korttia johon mahdollisuuksien mukaan olisi kirjattu jotkut henkilökohtaiset terveiset. Ellu kertoi omien hoitajiensa kortteihin, mitä juuri se hoitaja on tehnyt hänen kanssaan. Laitoimme pakettiin myös kesäiset paikallisen pienyrittäjän tekemät saippuat. :) Joku tuo kesäkukan, joku suklaata, joku halauksen ja kaikki ovat yhtä hyviä lahjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pimu ei oikein vielä osaa niin paljoa puhua että saisin siltä kauheemmin kommentteja :( Tai kyllä siltä lauseita jo tulee, mutta ei varmaan osaa vielä vastata jos kysyn esim. mitä on tehnyt kenenkin kanssa. Mutta tosi kiva kyllä ideana :)

      Poista