maanantai 1. kesäkuuta 2015

Koulu pohdintoja


Viikonloppuna vietettiin mun pikkuveljen ylppäreitä. Sen jälkeen tuli mietitittyä taas omaakin koulunkäyntiä, sitä että olis ihanaa kun valmistuis jo :D

No ei siinä, tykkään käydä kyllä koulussa. Päivät on lyhyempiä ja rennompia kun työelämässä ollessa. Viikkoihin on ripoteltuna myös etäpäiviä. Työharjottelut ne raskaampia osuuksia on. Meillä alkaa harjottelu juhannuksen jälkeen, heinäkuussa on kolme viikkoa lomaa ja sitten harjottelu jatkuu syyskuun alkuun.

Mä sanoisin kuitenkin että aikuispuolella opiskelu on ollut helpompaa, hieman ehkä vapaamman tuntusta (vaikkakin näin työkkärin kautta alkanut koulutus ei oo kovin vapaata - joka poissaolosta saikkulappu, matkusteluun ei yleensä myönnetä vapaata, jos on luvattomasti 5 pv pois, niin koulutus katkee automaattisesti eikä oo enää mitään tehtävissä) ja mukavaa. Meillä on pieni luokka, 12 oppilasta. Mikä mahdollistaa sen, että meillä on mukavan rento ja tiivis porukka.
Ensimmäinen Katu - jakso tuntu melkosen helpolta. Näin jälkikäteen vois sanoo, että 2 kuukautta opeteltiin leikkiin piirileikkejä. No ei se nyt niin ihan oo, mutta huomattavasti helpompi kun nykynen Hohu. Tää on paljon raskaamman tuntunen, enemmän tehtäviä, vaativampia tehtäviä, enemmän opittavaa ja mulle hyppy ihan uuteen asiaan - ikinä oo ollu vanhuspuolella töissä. Sen takia varmaan harjottelukin jännittää enemmän.
Suuri ero nuorisopuolella opiskeluun on noi etäpäivät. Tehtävien tekoon ja tenttiin lukuun on varattu etäpäiviä, mikä on lasten kanssa tosi hyvä juttu. Ne kun ei aina oikein onnistuis lasten ollessa kotona.

Kai mulla on intookin sitten opiskeluun nyt vähän enemmän, oon mä aina ollu suht hyvä/ok koulussa, en kuitenkaan todellakaan mikään kympin oppilas. En muista että ikinä oisin näin päntänny kokeisiin, mut nyt tulee oikeesti luettua (ja tuskailtua) monta päivää ja iltaa näitten parissa. Lääkelaskutentti meni onneks viime viikolla kerrasta läpi, wuhuu!

Jos mietit aikuispuolen ja nuorisopuolen välillä, suosittelen ehdottomasti aikuisopiskelua, ainakin jos on lapsia. Tietysti etäpäivät myös tarkottaa sitä, että vastuu omasta opiskelusta on niinä päivinä itsellä.

5 kommenttia:

  1. Hienoa, että tykkäät koulusta. Tsemppiä opiskeluun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sitä tarvitaan varmaan ens vuoden puolella varsinkin, kun alkaa loppu häämöttään ;D

      Poista
  2. Ihana tuo sun mekko, onko se Vilan? Mulla on nimittäin aika samanlainen vaan nuden värinä. :)
    Kiva juttu että opiskelu siellä maistuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on! :) mulla oli viime vuonna kaverilta lainassa yksissä häissä tollanen mutta eri värinen. tykästyin siihen niin, että pakko oli ostaa keväällä oma kun huomasin että niitä on taas :)

      Poista
    2. No ilmankos näytti niin tutulta. :) Tuo on kyllä aivan ihana mekko.

      Poista