torstai 24. huhtikuuta 2014

Ensiaskelkengät.

Ensinnäkin eikö ookkin hirvee yhdyssana hirviö ENSIASKELKENKÄ, näyttäis mun mielestä kivemmalta ensiaskel kenkä

Tästä(kin) aiheesta on netti pullollaan erilaisia mielipiteitä. Eilen yhellä keskustelu palstalla törmäsin aiheeseen, sieltähän löyty kaikenlaisia omia mielipiteitä, asiantuntijoilta kuultuja mielipiteitä ja vaikka mitä.


 Pimun kenkiä koossa 20-21

Myönnän että Pimulle kun ensiaskelkengät ostettiin, en perehtyny asiaan sen paremmin. J:llä oli  aikoinaan K-kengästä ostetut Eccot ja aattelin että ne on ainakin hyvät, Pimu saa myös sellaset. Sellasethan se sitten saikin.
Eilisien juttuen jälkeen aloin kuitenkin miettiin mikäköhän oikeesti on  hyvä kenkä ja mikä ei.

Ei kenkä kaupat olis pullollaan nykysiä ensiaskelkenkiä jos ne ei olis suositusten mukasia.
 -Kenkä kaupat on niin kauan pullollaan niitä kun ihmiset ostaa sellasia.

Ensiaskelkengän pitäis olla mahdollisimman huomaamaton koska kaikista parasta jalalle on kävellä ilman kenkiä.
-Kenkiä käytetään suurimmaks osaks ulkona, joten kengän tulee olla tarpeeks tukeva koska maasto on usein epätasasta. 

-Ensiaskelkengiksi käy hyvin Converset tai H&M tennarit.

Ostin ne Eccot sanoen että Pimu ei vielä kävele, joten kasvunvaraa saa olla vähän reilummin. Aika kohlot on vielä noi 20 koon kengät, selvästi vaikeuttaa pihalla kävelyä. Vikingin välikausi kengät on myös kokoo 20, muut kokoo 21 eikä oo vielä päässy käyttöön kun on selvästi liian  isoja. (Kuvasta unohtu muuten Ainot.)
Nyt sitten pohdin, pitäiskö mun käydä viikonloppuna hakeen H&m halpis tennarit, kattoo onnistuisko kävelykin niillä paremmin.

Minkälaisia ensiaskelkenkiä te suositte?





16 kommenttia:

  1. Meillä ainakin hm:n halpiksissa Nella tykkää eniten liikkua :) consseja himoitsen neidille..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on niin halvatkin, että ehkä mun on pakko käydä viikonloppuna kattomassa onko vielä kokoja jäljellä. Ei mee sitten suuri raha hukkaan jos ei käykkään. :)

      Poista
  2. Mä suosin Tepsuja! Mutta..liekö siksi, että tehtaanmyymälä tossa tosi lähellä :) Hyviä, suomalaisia kenkiä kyllä on, meillä ollut monet ja olen ollut tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oo ikinä esikoisellakaan Tepsuja ollu, mutta oon kyllä kuullu monen kehuvan että on varmaan hyvät :)

      Poista
  3. Meillä on Theolle ostettu ensiaskelkengiksi eccot ja olen niihin todella tyytyväinen. Löytyy myös henkka maukan halpistennarit, mutta niillä ei suostu kävelemään. Eccoilla kävely onnistuu paremmin.

    VastaaPoista
  4. Ihania kenkiä kaikki. :)

    Meillä on Reiman nilkkurit nyt käytössä ja jotain kesäkenkiä pitäisi tytölle katsoa. Saa nähdä millaisiin päädytään, mutta saisi kuitenkin olla tukevat jalassa. Tietysti vois vielä jotkut söpistely kengät hommata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meiän tarvii ostaa jotkut kunnon sandaalit kesäks, jotenkin aattelen niistä että sandaalien ainakin pitää olla tukevat.

      Poista
  5. Ihania kenkiä! :) Meillä on myös Eccot, vaikka poika ei vielä kävele on niitä käytetty ulkona pari kertaa. Poika sai ne kastelahjaksi ja on kokoa 19, joten pakko niitä on käyttää ennen kuin jää pieneksi. Kesäksi ostin Superfitin sandaalit, ja muita meillä ei kyllä ole. Ajattelisin, että tukevat kengät olisi paremmat, kun lapsien nivelet ovat niin joustavat, joten tukevat kengät ehkäisisi virheasentoja? Näin päättelisin, toki en mikään asiantuntija ole. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin mäkin oon aina aatellu että tukevat paremmat, mutta eilen kun juttuja lueskelin niin menin ihan päästäni pyörälle että mikä se sitten olis hyvä.

      Hyvä kun tulee ees muutamaan kertaan käytettyä vaikka ei vielä käveliskään. Pimullakin oli ulkona kengät jalassa sillon kun ei vielä kävelly, tosin eipä se vieläkään suurimmaks osaks kun konttaa ulkona,.

      Poista
  6. Uusi lukija ilmoittautuu, tosi kiva blogi sulla :) Kiva löytää uutta luettavaa!

    Jos haluat seurailla meidän elämää lähes samanikäisen, 06/13, neitokaisen kanssa, niin tervetuloa
    http://liliesandginger.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa :)

      Kiva, käyn kohta kurkkaileen. Kiinnostava lukee muitten elämästä kellä suht saman ikänen lapsi :)

      Poista
  7. Me ostettiin kyllä ihan suht halvat perus kengät :) Prismasta muistaakseni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se hinta varmaan tässäkään asiassa kerro, jotkut super kalliit voi olla paljon tönkömmät jalassa kun jotkut halvemmat mitkä joustaa hyvin :)

      Poista
  8. ...... Meillä ei ole ensiaskelkenkiä, vaan halpis henkkamaukkatennarit, ja jotkin nauhagoretexvälikausikengät. Kauhea minä, mutta en nyt oikein ole vakuuttunut, että ne ultrakalliit ensiaskelkengät olisi tarvittu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kysyin pe meiän neuvolatädin mielipidettä, niin se sanoi että tässäkin asiassa asiantuntijat jakaantunu aikalailla kahteen eri koulukuntaan. Se piti tärkeimpänä että kengät on uudet, eikä edellisen käyttäjän jalkaan muokkautunu. Tennareista sano että sen mielestä vähän siinä rajalla, kun ne ei nilkkaa juurikaan tue. Mutta käytiin mekin nyt sit ostaan reiman tennarit (h&m ei enää ollu) josko niillä pääsis kevyemmin eteenpäin.

      Poista