sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kuvausta

Melko moni on varmaan joskus nähny jonkun hienon kuvan ja koittanu itte ottaa samantyylistä. Mulle niin käy aika usein, nään (varsinkin lapsiin liittyviä) ihania kuvia joista saan uusia ideoita. Valitettavasti melko usein käy niin, että juuri ne kuvat mitä sitten koitan jäljitellä, niin ei todellakaan onnistu mun ottamina. Syynä voi tietenkin olla se, että kameran käyttökään ei oo ihan hallussa kaikinosin,

Keväällä ja kesällä alkaa nähdä saippuakupla kuvia. Toinen toistaan hienompia, niitä sitten ihastelen ja mietin miten se on otettu ja miksen ite voi olla yhtä taitava.
No kuitenkin, eilen ostin lapsille purkit saippuakuplia ja lähettiin iltapäivällä puhalteleen. Kuvaus olis tietty vähän helpompaa, jos ei tuulis hirveesti. Nyt kuplat lähti aikalailla heti tuulen mukana.





Harmi kun poistin koneelta samantien kaikki epäonnistuneet otokset, ne olis hyvin voinu pistää tähän. Yhden kuitenkin löysin ;



Pimulta ei oikein kuplien puhaltaminen viä onnistunu, tunki aina ton varren ihan suuhun kiinni, muutaman kerran vetäs sisäänpäin jollonka saippuavedet oli suussa :D


8 kommenttia:

  1. Hahaa, mie yritin myös saippuakuplakuvia viime vuonna, tulokset olivat kovin huvittavia. :D Aina ei voi onnistua, mutta hei, tärkeintä on yrittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä muistankiin että oon lukenu sulta joskus jonkun kuvaukseen ja saippuakupliin liittyvän postauksen :)

      mut joo näin on, ollaan ainakin yitetty ;)

      Poista
  2. Mie kokeilisin käyttää manuaalitarkennusta saippuakuplakuvissa, niin se tarkennus saattaisi osua niihin kupliinkin vielä paremmin eikä vain lapseen (tai lapsen selkään) tai taustaan. :) Kameralle on aina vaikeaa tarkentaa johonkin pieneen kohteeseen kuvan keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy räpeltää noita asetuksia enempi seuraavalla kerralla ja koittaa eri vaihtoehtoja :)

      Poista
  3. Hih tiedän tuon tunteen. :)
    Mä oon vaan koitellut kameran eri asetuksia ja hiljalleen se sieltä löytyy millä kuvaa mitäkin.. 50 kuvasta saattaa löytyä muutama jopa hyvin onnistunut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo just niin, monta kuvaa ja loppujen lopuks ei kovin montaa onnistunutta :D

      Poista